A Közlekedési Továbbképző és Dokumentációs Kft. a BME ITS Közlekedési és Járműrendszerek Nonprofit Zrt.-vel együttműködésben, (a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és járműmérnöki Kar munkatársainak bevonásával) az Innovációs és Technológiai Minisztérium Vasúti Hatósági Főosztálya által jóváhagyott képzési programnak megfelelő „Hatósági vasúti jármű vizsgabiztos felsőfokú kiegészítő képzés”-t indít a 24/2016. (VII.18.) NFM rendelet 18. § (3) pontjában a hatósági vasúti jármű vizsgabiztosnak történő kinevezés feltételeként előírt végzettség megszerzése érdekében.

 

A program célja

A vasúti járművek karbantartását, javítását és időszakos vizsgálatát végző műhelyekről szóló 24/2016. (VII.18.) NFM rendelet 18. § (3) pontjában a hatósági vasúti jármű vizsgabiztosnak történő kinevezés feltételeként előírt, hatósági vizsgával záruló olyan felsőfokú kiegészítő képzés nyújtása, mely befejezését követően a hallgató elsajátítja a vasúti járművek vizsgáztatásával kapcsolatos korszerű technológiai, és méréstechnikai ismereteket. Megismeri a vasúti járművek vizsgáztatására vonatkozó jogszabályi környezetet, valamint megkapja a vizsgáztatáshoz szükséges elméleti és gyakorlati műszaki ismereteket.

A program során megszerezhető kompetenciák:

A képzésben résztvevőknek a képzés végén képesnek kell lenniük:

-           vasúti járművek műszaki vizsgáztatási feladatainak ellátására, az ahhoz szükséges jogi és szakmai ismeretek alapján a vizsga irányítására, továbbá a kapcsolódó nyilvántartási és dokumentációs feladatok ellátására.

 

A programba való bekapcsolódás feltétele:   Jelentkezési feltételek


Adatvédelmi tájékoztató